29 aprilie 2012

Povesti care se potrivesc

Am citit din nou ceva ce mi-a placut:
"Tu, Mara, sa stii de la mine ca niciodata, dar absolut niciodata, doi oameni nu se iau, daca nu li se potrivesc povestile.

De cele mai multe ori povestile vietii sunt surprinzatoare. Oamenii care par a nu avea nimic in comun se gasesc intr-un moment in care amandoi cauta acelasi lucru, cand exista un teren comun pentru ca povestea sa se implineasca, pe cand iubiri mult mai asemanatoare sfarsesc mereu in contratimp. Aveai dreptate bunicule...uneori, orice le-ai face povestile pur si simplu nu se potrivesc.

De fiecare data cand povestea vietii mele devine din cale afara de complicata, imi amintesc de vorbele bunicului si incerc sa ma retrag putin de pe scena, sa incerc si postura de spectator, sa las lucrurile sa se intample fara mine. Sa nu incerc sa scriu povestea, ci s-o traiesc. Nimeni nu este un regizor mai iscusit decat viata, iar cand inveti sa coabitezi, senina, cu acest gand, vei ajunge la o concluzie simpla si extraordinara: toate ghinioanele si dramele mici, care par sa se tina lant in momentele cheie ale povestilor noastre, nu reprezinta decat baloane de sapun suflate in aer."

Povestile unei inimi- Diana-Florina Cosmin


Cat te pot surprinde de tare concluzii la care ai ajuns singur in trecut! Si cat de linistitor este sa traiesti liber...liber de intrebari, liber de griji, liber de sentimente apasatoare, liber de etichete nepotrivite, liber de povesti care nu duc nicaieri. Multe lucruri nu au o explicatie logica si cu toate astea noi ne chinuim sa o gasim. O crosetam din fire subtiri si speram sa fie cat mai trainica. Uneori tine, alteori nu. A trai pare acum un verb mai tare decat a planui.

Timing is the answer to success...sau...povestile se potrivesc pur si simplu!

m.