19 mai 2012

Sindromul Stockholm..sau sa citim frumos despre femei:

"Cand esti femeie cel mai greu lucru din lume e sa te pastrezi asa cum te stii in oglinda. Mai mult, ca femeie te-ai nascut cu un spirit de observatie fabulos. Iar asta este o alta consecinta a feminitatii. O femeie inseamna de fapt doua femei: una pe care o vedem pe strada, incantatoare sau sleampata, cuceritoare sau pleostita, grabita sau nemiscata. O alta femeie e cea care se ascunde in toate aceste fapturi, adevarata femeie, fara chip, fara contur, doar gratie continua. Foarte multi barbati se intreaba ce gandesc femeile, ce dorinte ascunse au, unde si cand pot fi prinse pe picior gresit si cucerite. Femeile sunt cele care se lasa alese de catre barbati. Tot ele stiu cel mai bine cand va face sex un barbat. Si tot ele dau impresia ca nu stiu nimic, pentru observarea contextului general. Cand o femeie intalneste un barbat nu se poate spune si inversa. Barbatul nu cunoaste o femeie. El intrevede o proiectie, o holograma a femeii. Cat timp femeile se vor aranja exterior/interior nu vor lasa nimic la vedere. Trupurile femeilor sunt paralele cu sufletele lor. Nu vom sti cand o femeie e fericita, cum nu vom vedea plangand un barbat ziua in amiaza mare.
*
O femeie nu asteapta. Daca o femeie poate ierta, ea insa nu poate uita. Iar asta e bine si rau deopotriva. Bine pentru ca ea crede in schimbare. Rau pentru ca nevazand progrese o vedem retragandu-se in sine.
*
O femeia asteapta complimente. Pentru o femeie frumusetea nu este un capriciu, sa te bucuri si sa taci. Frumusetea relevata trebuie admirata. O femeie simte cand este mintita, de aceea complimentrul trebuie sa vina din inima.
*
O femeie e o sarabanda. Trece de la tristete la bucurie, de la plictis la initiativa pentru ca nu-si iroseste timpul. Daca unei femei ii plac filmele, mereu va gasi relaxare urmarindu-le. Filmele sunt visare. In imaginile miscate o femeie simte viata, nu doar replicile, simte povestea, nu doar culorile.
*
O femeie este clipa. Ea apare dintr-un tablou pe care-l contempli integral. O femeie stie ce vorbe ajung la inima si ce poate ucide dintr-o privire.
*
O femeie este gratia. Chiar daca e inclinata spre fapte frumoase, nu totul iese ca la carte. Cand se desparte de un barbat o femeia va fi atenta sa nu raneasca, desi poate. Orice barbat care invinovateste o femeie ca l-a parasit e un bou. Femeile pleaca, gratia ramane. O femeie sufera cand renunta la relatie. Pentru femei, suferinta e regeneratoare, insa nu trebuie exagerat.
*
O femeie este parfumul. Dara pe care o lasa la prima intalnire. Acel fir ce uneste cuvintele si face simturile sa tresalte. Intr-un parfum poti gasi acea parte nefasta de seductie. O femeie asociata cu un anumit parfum devine arma mortala. Parfumul unei femei e o teorema complicata. Adevaratul parfum e mirosul pielii pe care foarte putini il vor cunoaste si nu-l mai vor uita. Iar daca nu putem uita o femeie e pentru ca nu poti uita acea aroma.
*
O femeie e lumina. Apare ca soarele dimineata, ii putem tine companie intreaga zi, iar noaptea ne despartim in visare. O femeie este o continua scanteie in suflet. Daca un barbat va intalni femei fara scanteie e pentru ca el nu e barbat. Femeile au nevoie de caldura sufleteasca altfel isi inchid petalele si dispar. Ele stiu limitele unei relatii pentru ca de mici au invatat sa patineze pe o gheata subtire.
*
O femeie este amintirea verii cand iarna a inceput. Femeile se tolereaza intre ele dar cu greu se pot suporta. Pentru o femeie confidentul ideal este barbatul. De ce? Nimic mai simplu. Femeile au multe idei, iar creierul barbatilor e o buna magazie pentru ele, deoarece este destul gol acolo ce poate adaposti gandurile fugare.
*
O femeie stie sa refuze. Cand o femeie este bulversata in propriu-i univers interior refuza avansurile. Daca un barbat nu stie ce i se intampla si devine gelos e stupid. Femeile isi pierd repede increderea intr-un pofticios. Ele au nevoie in primul rand de prieten si apoi de iubit. Iar daca timpul nu restabileste echilibrul, relatia de iubire s-a sfarsit, iar cea de prietenie poate sa inceapa.
*
O femeie este optimismul. Femeile nu sunt atrase de specimene care vorbesc doar despre ei. Modelul de succes este barbatul care le acorda o sansa de a se dezvalui in fata lui. Un barbat ar trebui sa inceteze cu prostiile, sa spuna ce gandeste femeii la care tine. Iar daca tine la ea, barbatul va fi sincer, nu crud. Anumite cuvinte pot fi marturisite peste o vreme. Pentru o femeie e si asa greu sa-si pastreze echilibrul interior, daramite sa tolereze gunoaiele.
*
O femeie este chin si spatiu. Femeile nu-si afla usor locul prin lume pentru ca sunt fiinte energice. O femeie stie ca nu exista imposibil. Asadar se impotriveste conventiilor. Pentru o femeie nu exista compromisuri, scopul nu scuza mijloacele. Miza este totul.
*
O femeie e timida. Sunt putine sanse sa atinga perfectiunea, dar femeile sunt in prima linie. Ne putem apropia de o femeie pentru ca ne place intru totul pentru ce este ea si pentru cum arata, nu o vom putea multumi, dar ii vom calma palpitatiile. Femeile nu sunt usor de multumit din doua motive: e greu de conceput chiar si pentru ele ca pot dobandi totul si inteleg ca adevaratele bucurii nu-s materiale.
*
O femeie este rondelul perfectiunii. Barbatii mai trebuie sa stea in ofsaid. Foarte usor putem desfigura perfectiunea printr-o minciuna. Femeile nu pot fi mintite nici daca implora acest lucru. De fapt ele simt adevarul.
*
O femeie ar scufunda Titanicul. O femeie inteligenta pleaca cand nu este meritata. O femeie stie ca astptarea ultimului tren nu e solutia.
*
Un barbat e o alta unitate de timp decat o femeie. Daca o femeie crede ca nu are timp suficient pentru nimic, un barbat are tot timpul din lume si nu face nimic. O femeie dezarmeaza printr-un zambet armate intregi. Un barbat mai are putin si face din asteptare sport olimpic.
*
O femeie cauta adevarul. O femeie stie. O femeie aduce viata. O femeie imblanzeste timpul. Pentru ca o femeie este o femeie."

Marcel Manea- Sindromul Stockholm


pansament pentru suflet. si ce daca poate e exagerat? pentru mine a functionat!

m.